Film 'C'è ancora domani', i.s.m. Filmhuis De Witt

Maandag 4 maart 2024 om 19:30

Filmhuis De Witt, Nieuwstraat 60-62 , 3311 XR, Dordrecht

Bezoek de website van dit evenement

Film

Rome, 1946: de stad leeft tegelijkertijd  in de vrolijke roes van de bevrijding en het verdriet over de ellende van de afgelopen oorlogsjaren. In een typisch Romeins hofje wonen Delia en Ivano samen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader. Delia is de traditionele huisvrouw, moeder en verzorger. Ze knoopt alle eindjes aan elkaar. Ivano werkt hard om wat geld thuis te brengen, maar is minachtend en soms hardhandig voor Delia. De familie is opgewonden over de verloving van dochter Marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia ziet Marcella’s kans om haar bestaan te ontlopen. Alles verandert echter wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt, die in haar de moed wakker maakt om een beter leven te zoeken. En niet alleen voor zichzelf…

Regisseur Paola Cortelesi interviewde vele moeders en grootmoeders als basis voor haar scenario. De film is stijlvol gedraaid in zwart-wit en met referenties aan de Italiaanse Neo-Realisme cinema uit de jaren '50. Het werd een verrassende filmhit in Italië.
De film wordt ingeleid en na afloop is er een nagesprek waarin bezoekers hun kijkervaringen kunnen delen.

Vooraf serveert de Stadsbrasserie een Italiaanse Ossobuco met risotto + koffie na voor € 21,50. We maken lange Italiaanse familietafels. Eet je mee? Kies dan tijdig voor het Combiticket Film + Menu à € 31,50. Of reserveer telefonisch via 078-720077, graag voor 2 maart.

Bekijk hier de trailer.

Bestel hier de tickets.

Comitati Dante Alighieri in Nederland

Portret van Dante Alighieri door Sandro Botticelli

Portret van Dante Alighieri door Sandro Botticelli